Политика приватности

1.Дефиниције

IQ Иницијатива за квалитетно учење, Војводе Степе 66/4, 11000 Београд, (у даљем тексту: „IQ Иницијатива”, „ми”, „нама”, „наше”, „нас”) означава правно лице које управља веб сајтом на веб адреси www.kvalitetnoucenje.org

Подаци о личности – означавају податке који се односе на физичка лица која се у неком тренутку могу идентификовати.

Корисник – означава посетиоца нашег вебсајта.

Клијент – означава корисника наших услуга.

Подаци о коришћењу – означавају податке које корисник својим јасним прихватањем услова омогућује да се користе у сврху побољшања корисничког искуства.

Колачићи – означавају мале скупове једноставних датотека који се чувају у wеб прегледачу корисника док прегледа неки веб сајт.

2.О нама и ко контролише информације

Ова веб страница је власништво „IQ Иницијатива за квалитетно учење“, са седиштем на адреси Војводе Степе 66/4 11000 Београд.

„IQ Иницијатива за квалитетно учење“ је регистрована компанија у Србији под: матичним бројем: 28323247, ПИБ: 112480320

имејл адреса: office@kvalitetnoucenje.оrg

3.Релевантно законодавство

Ова веб страница је дизајнирана тако да поштује следеће домаће и међународно законодавство у погледу заштите података и приватности корисника:

Закон о заштити података о личности из 2018. године Републике Србије

Општа уредба о заштити података о личности из 2016. године (ГДПР) Европског парламента и Савета.

4.Ко прикупља и обрађује информације

На основу ГДПР, сваки корисник веб сајта има могућност да омогући или онемогући прикупљање својих личних података.

„IQ Иницијатива “ прикупља и обрађује све потребне податке од стране лица која су дала сагласност да се њихови подаци обрађују, са јасно наведеном сврхом, на начин који је дозвољен законом.

5.Сакупљамо информације на неколико различитих начина:

5.1. Контактирање приликом контакт формулара или наруџбенице

Када ступите у контакт с нама путем контакт формулара, наруџбенице или путем мејла, лични подаци ће бити прикупљени једино уз ваш пристанак, тако што ћете означити да прихватате политику приватности и правила политике за коришћење колачића, те вас молимо да пажљиво прочитате наше странице Политика приватности и Политика за коришћење колачића.

Ови подаци ће бити сачувани и обрађени искључиво у сврху одговора на ваш упит или ступања у контакт са вама и за повезану техничку администрацију. Ово укључује ваше име, адресу електронске поште (у даљем тексту: имејл), број телефона, локацију, опис ваших потреба и све остале информације које нам проследите.

Ваши подаци ће бити избрисани на ваш захтев, а неће се чувати након што престане потреба за истим.

На сопствени захтев, имате могућност да од нас добијете своје податке које до тог тренутка о вама имамо сачуване, и то обједињене у преносној електронској форми.

5.2. Сервер на коме се хостује наш веб сајт

Сервер на коме је наш веб сајт хостован одржава компанија KnownHost и налази се у Амстердаму, Холандија.

Ова компанија и њен центар за податке / сервер имају следеће заштите:

двадесетчетворочасовне услуге од стране квалификованог особља

улаз преко терминала за контролу електронског приступа са кључем

транспондера или пријемном картицом ДДОС заштита

међународни признат стандард за безбедност информација

Када посетите нашу веб страницу, наш веб сервер бележи податке о коришћењу, односно опште информације о вашој посети у сврху броја посете, али не препознаје и не снима никакве индивидуалне информације о вама. Не можемо вас лично идентификовати, осим ако нам не дате личне податке добровољно. Лични подаци се прикупљају само ако добровољно објавите такве податке ради закључивања уговора или отварања рачуна клијента.

Сав саобраћај (преношење датотека) између ове wеб странице и вашег претраживача је шифрован и испоручен преко HTTPS-а. HTTPS (енг. HyperText Transfer Protocol Secure) означава интернет протокол настао комбинацијом протокола HTTPS с протоколом SSL/TLS. Овај протокол омогућава криптовану комуникацију и сигурну идентификацију веб провајдера (енг.internet service provider, ISP).

5.3. Колачићи и правила у вези са прикупљањем података преко колачића (енг. Cookie Policy)

Кад год користите било коју веб локацију, мобилну апликацију или друге интернет услуге, одређене информације се креирају и пријављују, а на ваше одобрење приликом прихватања услова.

Ево неких врста информација које сакупљамо:

као и већина веб сајтова, овај веб сајт користи Google Analitycs (GA) за праћење интеракција корисника. Користимо ове податке за утврђивање броја посета, односно корисника који користе наш veb сајт, како бисмо разумели њихове потребе и како бисмо употпунили корисничко искуство.

За више информација о овим правилима (енг. Cookie Policy), посетите нашу страницу Политика за коришћење колачића.

6.Оно што знамо о вама

Прикупљамо само информације за које нам дате свој пристанак.

На пример, не знамо вашу адресу е-поште, осим ако нам не пошаљете путем имејла или формулара. Ове податке користимо само унутар наше компаније и нећемо их продавати или дистрибуирати другим лицима.

Ако сте нам дали своју имејл адресу, али не желите да примате никакву кореспонденцију од нас у будућности, имате могућност да нас контактирате преко имејл адресе office@kvalitetnoucenje.org како бисте се одјавили или захтевали да ваши подаци буду уклоњени.

7.Колико дуго држимо ваше податке

Задржавамо ваше информације само онолико колико нам је потребно да вам пружимо услугу и испуњавамо сврхе описане у овој политици.

Када се више не испуњавају услови за задржавање ових података, исте бришемо и уклањамо из наших база података.

8.Обрађивање података од стране трећих лица

Сарађујемо са неколико трећих лица за обраду података у наше име. Ове треће стране су пажљиво одабране и оне су у складу са законима наведеним у одељку

Google (Privacy policy)

Facebook (Privacy policy)

MailChimp (Privacy policy)

9.Неовлашћени приступ базама података

Уколико дође до било какве повреде или незаконитог упада у базу података нашег сајта или сајта било које треће стране с којом сарађујемо а која обрађује податке, о томе обавештавамо надлежна лица и органе у року од 72 сата од такве повреде ако се с поузданошћу потврди да су подаци о личности који су се налазили у тој бази украдени.

10.Измене политике приватности

„IQ Иницијатива “ може изменити ову политику приватности по потреби. Ова политика приватности развијена је са последњим ажурирањем 01.08.2021. године.

„IQ Иницијатива “ задржава право измене ове политике приватности по потреби, како би се придржавала и била у складу са изменама и допунама у законима и прописима.

Нећемо експлицитно обавештавати наше клијенте или кориснике веб страница о овим променама. Уместо тога, препоручујемо да повремено проверавате ову страницу за било какве промене политике.

Ако сматрате да се IQ Иницијатива не придржава ове политике приватности, молимо вас да контактирате с нама путем детаља на нашој контакт страници.

Именовано лице за заштиту података о личности:

Име и презиме
Имејл
Телефон

Усвојено 01.08.2021. године

Scroll to Top