О нама

Удружење IQ Иницијатива за квалитетно учење је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време ради пружања подршке васпитачима и наставницима, предшколским установама и школама у остваривању васпитно-образовног и образовно-васпитног процеса, посебно у достизању/ постизању циљева образовања и васпитања и остваривању исхода учења.

Наша намера је да промовишемо примере добре праксе из вртића и школа и тако пажњу јавности, а посебно родитеља, усмеримо на потенцијале образовно-васпитних установа и појединаца, васпитача и наставника који својим идејама, методама и техникама рада доприносе целовитом развоју детета и ученика у безбедној и подстицајној средини која свима пружа једнаке шансе без дискриминације.

Наш циљ је да путем различитих материјала (видео записа, интервјуа, примера из праксе и друго) подржимо васпитаче и наставнике, вртиће и школе у остваривању васпитно-образовног/ образовно-васпитног процеса заснованог на приципима квалитета и праведности, целоживотног учења и развоја компетенција, поштовања људских и дечјих права.

Наш тим чине угледни и искусни стручњаци из области образовања и васпитања као и сарадници са завидним професионалним искуством.

04.05.2021.
Основано удружење

 

IQ Иницијатива за квалитетно учење настала је с идејом да, кроз примере добре праксе, укаже на потенцијале који имају наши учитељи и наставници али и да помогне родитељима и ученицима да лакше и ефикасније прођу кроз период основног и средњег образовања.

07.05.2021.
Facebook

 

Путем нашем Facebook налога редовно ћемо вас обавештавати о савременим тенденцијама у образовању, на који начин можете лакше организовати учење у школи и код куће, како да развијете вештине квалитетног учења код деце, шта подразумева инклузивно образовање, као и многим другим информацијама из области учења и подучавања.

 

Пратите нас

08.05.2021.
Instagram

 

На нашем Instagram профилу можете да пронађете корисне савете за наставнике, ученике и родитеље, који ће вам помоћи да лакше и ефикасније прођете кроз период основног и средњег образовања. Путем кратких вести и видео-материјала информисаћемо вас о различитим појмовима и дефиницијама са којима се сви учесници у образовном процесу свакодневно сусрећу.

 

Пратите нас

15.05.2021.
Снимање видео материјала

 

За IQ говоре најеминентнији стручњаци из области образовања који кроз едукативне и занимљиве видео-материјале из различитих углова говоре о процесу учења, подучавања, наставе и ваннаставних активности.

 

Погледајте

25.05.2021.
YouTube

 

На нашем YouTube каналу имаћете прилику да видите разговоре са водећим стручњацима у области образовања и васпитања, наставницима, али и представницима удружења родитеља, ученика и осталих учесника у наставном процесу.

 

Пратите нас

15.07.2021.
Стручно усавршавање

 

Развој кључних компетенција за целоживотно учење и општих међупредметних компетенција је назив програма стручног усавршавања који је одобрен Одлуком Министарства просвете, науке и технолошког развоја, број 610-00-0463/2/2021-07 од 28. јуна 2021. године.

 

Више

Scroll to Top